The Cloak Live

Prog in Amersfoort...

Amersfoortse prog...

29 januari, Café De Noot, Amersfoort

Soms lees je de “Amersfoort.nu” krant wel eens. Mijn oog viel op een aankondiging van een band genaamd The Cloak, met daarbij de vermelding dat het hier om een viertal gaat dat symfonische rock met goth en klassieke invloeden gaat. Dan gaan bij mij de oren natuurlijk gelijk overeind staan. 🙂

Nu is Café de Noot slechts een fietstochtje door het Schothorster park van mijn huis vandaan, dus dacht ik om half tien: laat ik eens gaan kijken wat die jongens zoal maken!

Nou ja, jongens in de overdrachtelijke zin dan: de band wordt gesierd door frontvrouw Carmen Pierik. Een vriendelijke hoofdknik was mijn deel toen ik met een Palmpje naar het podiumgedeelte van het café liep, waar intussen ongeveer 30 mensen waren gearriveerd. Ik vermoed dat het merendeel familie of vrienden zijn.

Maar moet het daar bij blijven? Wat mij betreft niet, want The Cloak maakt uitstekende progrock in de trant van IQ, de soft kant van bv Within Temptation, een beetje Asgard (voor de liefhebbers: jaja!!!!), en zelfs een beetje Arrakeen! Dat laatste komt omdat Carmen ook een aantal nummer in het Frans zingt. Maar daar blijft het niet bij, want wat zeker redelijk uniek is voor een band in dit genre: tijdens dit concert heb ik zowel Engels, Duits, Frans als Latijn voorbij horen komen. Hiermee kan de The Cloak zich zeker onderscheiden van de grijze middenmoot, want er zijn meer dan genoeg bands in het neoprog genre.

Gelukkig is dat niet alles, want met name toetsenist en chief composer Dik Hazeleger laat zeer gevarieerde en melodieuze structuren horen. De nummers die ik gehoord heb (moest helaas na de 2e set weg) zijn ook zonder uitzondering echt af.

Bij het concert was een boekje beschikbaar waarin het basisverhaal van elk nummer beschreven stond. Elk verhaal was een sprookje of een volksmythe uit een bepaalde cultuur. Erg leuk want zo zit je gelijk lekker in de nummers! 😀

Al met al een zeer prettige verassing, deze band, zulke mooie muziek zo dicht bij huis! Even aan de jongens in De Boerderij in Zoetermeer: doe deze band eens even snel boeken voor het volgende Progfestival! Daar krijgen jullie zeker geen spijt van!

[xrr rating=4/5]

This entry was posted in Concerts. Bookmark the permalink.